grinit-logo-kugla-876px

GRINIT na kratko

IKT pojme združujemo v zanesljiva informacijska okolja.

GRINIT že več kot 20 let z združevanjem IT tehnologij kot ponudnik celovitne upravljalne ali soupravljalne podpore za IT, omogoča strankam razvoj in napredek. 20 let kasneje je vodenje IT postalo strateška panoga z eksponentno naraščujočimi zahtevami.

Rastemo...

Naša zgodba sega v čas, ko je bil internet še v povojih, računalniki pa so ravno pričeli s pohodom v vse mogoče oblike poslovanja in zabavne elektronike. Mobilni telefoni še niso imeli svoje pameti in Google si še ni lastil lastne glagolske oblike.

Prvi, pravi namenski računalniki so se pričeli pojavljati tudi v avtomobilih. Kot nadebudna mladež odprte glave, je sedanji direktor Luka Jurečič, opustil okove tedanjega podjetja, kjer se je kalil kot inženir poprodaje na področju ISS – industrijskih strežnikov ter svetovalec za korporativne rešitve optimizacije stroškov poslovanja.

Z novonastilim podjetjem je nove izzive ter priložnosti našel na trgu avtomobilske industrije, kjer je imel priložnost združit strasti iz različnih tehnoloških področij. S tem je pričel ustvarjat svojevrstna, nišna znanja. Dotična znanja so postala temelj novih operativnih procesov in obenem zanesljiv kazalnik prihodnosti poslovanja ter trajnostnega delovanja.

in razvijamo se skupaj.

Več kot 20 let se skupaj s razvojem tehnologij ter trendov razvijamo tudi GRINIT. Skupaj z nami se tehnološko razvijajo tudi naše stranke.

GRINIT zagotavlja svojim strankam neprestano dosegljivost in posluh za vpeljavo novih tehnoloških trendov. S kopico obstranskih storitev strankam ponujamo celovit asortiman storitev, ki imajo skupni cilj; to je zagotavljanje maksimalne produkcije ob minimalnemu številu izpadov dela iz kakršnekoli razloga.

Vseskozi strast do lastne tehnološke dovršenosti pretvarjamo v celovite MSP storitve. Operativni smo po celotni regiji. Ničesar ne prepuščamo naključju.

2003
ISS inženiring
Poprodajna podpora in svetovanje

Specializirana znanja za poprodajne intervencije ter podporo na industrijskih strežnikih bank, javnih ustanov in javne uprave, podjetij,...

2005
Tehnološke rešitve
Svetovanje in implementacija rešitev

Iz specializacije poprodajnih inženirjev smo prešli na svetovanje in implementacjijo tehnoloških rešitev za optimizacijo poslovanja - zametke današnje digitalizacije.

2008
Vodenje projektov
Implementacija projektov

Po uspešni implementaciji inovativnih BMW poprodajnih tehnoloških rešitev smo pričeli razvijat specifična znanja za informacijska okolja v avtomobilski industriji.

2013
Specializacija v avtoindustriji
BMW Group priporočilo

GRINIT je izbran za priporočenega IT partnerja pri zasnovi in implementaciji nove generacije poprodajnih informacijskih sistemov.

2015
Eskpanzija storitev
IKT upravljanje

Kakovostno obvladovanje celovitega IT okolja terja konsolidacijo vseh informacijskih sistemov. Glede na potrebe in želje strank smo prešli na celostno upravljanje celostnih IT sistemov.

2018
Izbrane varnostne rešitve
ACRONIS Service Provider

Po več letih preizkušanja storitev varovanja podatkov in strategij obnove po varnostnih incidentih smo z izbiro Acronis rešitev v Sloveniji zaorali ledino.

2020
Razvojna usmerjenost
DMS in razvojne rešitve

Vsled neprestano naraščujočih potreb po kakovostnih IT storitvah, samo na željo strank pričeli s prvimi razvojnimi koraki v smeri specialne programske opreme za avtomobilsko industrijo. 

2023
Ekspanzija varnostnih rešitev
ACRONIS Gold Partner

GRINIT po petih letih preizkušenih integracij in zagotavljanja varnosti svojih strank prejme ZLAT partnerski status. Zlati status določa in potrjuje odličnost in znanje, potrebno za obvladovanje zaščit pred kibernetičnimi incidenti.