grinit-logo-kugla-876px

IT Dokumentacija

IT dokumentacijski sistem je nekaj novega

Informatiko tvori naraščujoča gora podatkov in informacij, ki se praviloma zelo pogosto posodabljajo. Z uvedbo IT dokumentacijskega sistema katalogiziramo podatke, ki so na vpogled izključno pooblaščenim osebam. Podatki so na voljo od koderkoli, 24/7.

Skladna IT dokumentacija

IT Dokumentacijski sistem

Visoka in skladna varnost

Varnost je ključni element, ki tvori IT dokumentacijski sistem. Uporablja vojaške algoritme šifriranja (AES 256-bit GCM, PBKDF2) in tehnike, kot je tokenizacija, ki zagotavlja, da so varnostni ključi varni. Za podatke pri prenosu uporabljamo HTTPSPovezave, ki niso varne zavračamo.

Nad IT dokumentacijskim sistemom se izvajajo redni pregledi varnostne zasnove, modeliranje groženj in redni penetracijski testi s pomočjo neodvisnih zunanjih podjetij. 

Poleg šifriranja podatkov in strogega testiranja, IT dokumentacijski sistem uporablja več varnostnih okvirov in okvirov zasebnosti za skladnost z mednarodnimi standardi, vključno s SOC 2 Type 2, GDPR, HIPAA in PCI DSS.

Upravljanje IT je izziv, ki se nenehno spreminja. GRINIT uvaja strukturiran, a prilagodljiv pristop k dokumentaciji, s katerim bodo ekipe in zaposleni učinkovitejši, stranke srečnejše, podjetja pa uspešnejša.

To dosegamo z integracijo namenskega IT Dokumentacijskega sistema, ki omogoča varno in skladno varovanje vaših IT podatkov ter njihovo dostopnost kadarkoli in od koderkoli.

IT sistemi terajo naraščujoče gore podatkov. Zajem realne slike dejansega stanja podatkov o informatiki ter njihovo strukturirano vodenje ter katalogiziranje terjata veliko logike.

GRINIT ne odkriva tople vode in vam ponuja stanje vašega IT okolja na prijazen, logičen in smiselno urejen način. Uporabljamo namenska in profesionalna orodja, ki jih razvijamo skupaj z MSP profesionalci. V razvoj IT dokumentacijskega sistema vnašamo tisto, kar je prikladno za tovrsten tip podatkov in informacij.

Eden ključnih gradnikov ITDSa je upravljanje z IT sredstvi. Posamezni oddelki kot npr. vodstvo, nabava in interna IT služba jasno spremlja lastna IT sredstva, vključno z garancijskimi roki, strojnimi posebnostimi oz. konfiguracijami, stanjem licenc, itd..

Upravljanje gesel je pri vedno večjemu številu potrebnih gesel, v kombinaciji z uporabniškimi imeni, PIN številkami in zlasti zahtevam po zelo kompleksnih, dolgih geslih nočna mora

Posebni izziv predstavlja tudi varna distribucija gesel; na kakšen način jih organizacija sporoča in predaja med zaposlenimi? Je metoda izmenjevanja gesel varna? Kako se gesla posodabljajo, ipd..

GRINIT vam preko IT dokumentacijskega sistema nudi upravljanje in varno izmenjavo vseh vrst gesel, vključno z generatorjem gesel, kratkotrajnimi oz. začasnimi gesli, ipd.. 

IT dokumentacijski sistem na jasen način evidentira vsak kos strojne opreme posebej, vključno z datumom nakupa, serijsko številko in veljavnostjo garancije. Jasna preglednost znatno olajša vodenje naprav v podjetju in dopolnjuje tudi obstoječe knjigovodstvo. 

GRINIT po želji stranke definira tudi poljubna vnosna polja po katerih se podatki dodatno razvrščajo in katalogirajo.

Baza znanja

Znantno pohitrite Onboarding zaposlenih

GRINIT za vaše uporabnike gradi bazo znanja, ki jo delimo na splošno in specialno znanje. Splošno znanje je namenjeno večjemu računalniškemu opismenjevanjevanju zaposlenih. Specialno znanje se nanaša na interne procese organizacije.

Onboarding zaposlenih je velika odgovornost za vsak kadrovski oddelek. Ker je internih procesov v organizacijah nešteto, s pomočjo baze znanja lajšamo onboarding tudi tistih na novo zaposlenih, ki imajo več računalniškega znanja, pomagamo pa tudi pri nadgradnji znanja že obstoječim sodelavcem.

Koncept baze znanja temelji na jasnih člankih, pokrepljenimi s kazalom in slikovnim materialom. Za zapletenejše procese ustvarjamo kompleksnejše zajeme zaslonov v video tehniki zajema zaslona, da je sledenje po postopku kar se da preprosto. 

Katalogizirajte vse IT podatke

Katalog informacij in podatkov za IT okolja je ogromen skupej spremenljivk. Zagotovite si svoj katalog vseh IT relevantnih informacij s pomočjo GRINIT rešitev celostnega upravljanje informatike.

Vprašanja?
Z veseljem smo vam na voljo.

Pokličite na +386 40 777 107 za pogovor s prodajnim inženirjem.

MSP

Izpostavljene storitve

Želite ostati na tekočem s področja obče informatike in vedeti več?

Naročite se na novice in obvestila. Izpolnite spodnji obrazec.