grinit-logo-kugla-876px

Kibernetična varnost

Brez dvoma najpomembnejši element informatike

GRINIT je certificiran GOLD partner vodilnih varnostnih rešitev podatkov ACRONIS. Večkrat odlikovane varnostne tehnologije temeljijo na integraciji strojnega učenja ter AI – umetne inteligence.

Varnostni center

EDR privzeto, XDR in MDR opcijsko

Endpoint Detection and Response

EDR privzeto in brez doplačil nudimo vsem svojim klinetom kot dopolnitev konvecionalnih rešitev in mehanizmov anvirusne zaščite. EDR je rešitev naslednje generacije za preprečevanje zapletenih groženj. Vključuje naslednje funkcije:

  • Endpoint monitoring spremlja končne točke, zbira podatke o zaščitenem sistemu, jih analizira za sumljivo vedenje, odkriva morebitne grožnje in pošilja opozorila vaši varnostni ekipi.
  • Anomaly detection (and AI) vključuje strojno učenje za lažje obveščanje o grožnjah prek zaznavanja anomalij in umetne inteligence. Sistemi analizirajo ogromne količine podatkov, izrišejo zlonamerne vzorce in trende ter natančno določijo morebitne poskuse vdorov in druge težave z ranljivostmi v omrežju. 
  • Active endpoint protection se lahko ob zaznavi samodejno odzove na grožnjo – izbriše zlonamerno programsko opremo, prepreči trenutne napade ali izolira celoten sistem od ranljive končne točke, da prepreči širjenje zlonamerne programske opreme.
  • Threat investigation and threat hunting je ključnega pomena za odzivanje na incidente ter ugotavljanje osnovnega vzroka in obsega okužbe v zaščitenem sistemu. EDR izvaja zbiranje dnevnikov in analizo podatkov, da varnostnim ekipam zagotovi izčrpno poročilo.
  • Endpoint log management točke običajno ustvarjajo dnevniške datoteke, vendar podatki dnevnikov ne bodo koristni, če bodo ostali neraziskani. EDR lahko izvaja samodejno upravljanje dnevnikov, da so kritični podatki dnevnikov na voljo odgovornemu sistemu za analizo podatkov in odgovornim ekipam.

Tradicionalni EDR se pogosto obravnava kot omejena rešitev kibernetske varnosti, ki je osredotočena na en sam vidik v omrežju podjetja.

Po drugi strani XDR vključuje zmogljivosti zaznavanja in odzivanja za končne točke, storitve v oblaku (enotna platforma) in omrežja. Celoviti strategiji kibernetske varnosti XDR bistveno koristi, zlasti v kompleksnih, hibridnih delovnih okoljih. Podjetja XDR pogosto zahtevajo kot del dodatne ponudbe

EDR in XDR sta uporabna v celotnem omrežju organizacije. Vendar pa oba pristopa ustvarjata ogromne količine podatkov, ki zahtevajo temeljito analizo. Tudi visoko usposobljeni strokovnjaki za kibernetsko varnost bi morali vložiti veliko časa in truda, da bi pregledali vse telemetrične podatke. Da bi se izognili okornemu in napornemu postopku, se lahko podjetja obrnejo na MDR.

MDR ni samostojna tehnologija, temveč upravljana storitev, ki vključuje prednosti EDR in XDR v priročno rešitev. MDR lahko pomaga pri preiskovanju iskanja podatkov in lovljenju groženj, analizi vnosa in delovnih tokov v omrežju, zmanjša utrujenost zaradi opozoril, izboljša analizo dogodkov, osredotočenih na grožnje, in še več.

MDR odpravlja potrebo po najemanju zunanjih strokovnjakov za kibernetsko varnost. Glede na to, da je rešitev ustvaril izkušen zunanji ponudnik, lahko zlahka naroči triažo opozoril, da bi ločil lažno pozitivne signale od dejanskih groženj.

MDR ponuja celovit pristop k tradicionalnim funkcijam odkrivanja in odzivanja. Pospeši lahko tudi analizo groženj na več domenah in koristi požarne pregrade DNS, spremljanje oblaka, omrežne senzorje in drugo za zaščito infrastrukture IT podjetja.

DEJSTVA 2023 & TRENDI 2024

Zakaj je običajna antivirusna zaščita premalo

GRINIT poleg kovencionalnih rešitev ter mehanizmov za antivirusno delovanje privzeto vsem svojim klientom nudi tudi naprednejša EDR orodja. Za popolni zasebni varnostni center sta vam na voljo tudi XDR in MDR rešitvi v obliki dodatnih storitev.

Vprašanja?
Z veseljem smo vam na voljo.

Pokličite na +386 40 777 107 za pogovor s prodajnim inženirjem.

grinit-Acronis_gold_service-provider

MSP

Izpostavljene storitve

Želite ostati na tekočem s področja obče informatike in vedeti več?

Naročite se na novice in obvestila. Izpolnite spodnji obrazec.